2013 m. spalio 29 d.

Jacques Torres šokoladiniai sausainiai


Šokoladiniams sausainiams reikės:
120 g kvietinių miltų
110 g rupių kvietinių miltų
0,75 a. š. kepimo miltelių
0,6 a. š. sodos
0,75 a. š. druskos
140 g kambario temperatūros sviesto
140 g rudojo cukraus
110 g baltojo cukraus
1 didelio kambario temperatūros kiaušinio
1 a. š. vanilės
300 g juodojo šokolado, kurio kakavos kiekis ne mažesnis nei 60 %
rupios druskos sausainiams apibarstyti
  • Dubenyje sumaišome dviejų rūšių miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje supjaustytą sviestą suplakame su cukrumi, apie 3-5 min., kol masė pasidarys vientisa. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Suberiame vanilę ir miltų mišinį. Viską gerai išmaišome. 
  • Galiausiai įmaišome smulkinto šokolado gabaliukus.
  • Imame maistinę plėvelę ir pilnai uždengiame tešlą. Tešlą dedame į šaldytuvą ir šaltai laikome mažiausiai 24 valandas (tešla šaltai gali būti laikoma iki 72 h). Tai padeda tešlai subręsti.
  • Po 24 valandų išimame tešlą iš šaldytuvo ir leidžiame šiek tiek atšilti kambario temperatūroje tam, kad būtų lengviau iš jos suformuoti rutuliukus.
  • Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Kol orkaitė kaista, ant kepimo popieriumi išklotos skardos, iš tešlos formuojame nedidelio dydžio rutuliukus. Suformuotus rutuliukus apibarstome rupia druska ir orkaitėje kepame 15-20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.
  • Iškepusiems sausainiams leidžiame šiek tiek atvėsti kepimo skardoje, ir tada perkeliame į kitą vietą, kad pilnai atvėstų. Vėstant, sausainiai pilnai sukietėja.
  • Sausainius geriausiai laikyti sandariame indelyje tam, šie nesuminkštėtų.
Skanaus!

Idėja pasiskolinta iš čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą