2013 m. spalio 19 d.

Varškės pyragas

Per draugo gimtadienį pirmą kartą teko paragauti puikaus skonio, tokio tipo varškės pyrago. Paklaidžiojus interneto platybėse kažką panašaus pavyko aptikti. Šiek tiek patobulinta, šio pyrago versija :)
Varškės pyrago tešlai reikės:
150 g svieto
120 g cukraus
320 g miltų
2 kaušinių
 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Varškės įdarui reikės:
4 kiaušinių
200 g cukraus
800 g liesos varškės
200 ml pieno
2 v. š. aliejaus
1 pakelis vanilinio pudingo
1 pakelis grietinėlės skonio pudingo
rūgštesnės uogienės arba šviežių ar šaldytų uogų
  • Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais, miltais su kepimo milteliais ir padedame atvėsti į šaldytuvą, kad būtų galima aplipinti kepimo formos kraštus.
  • Kol tešla vėsta pasigaminame varškės įdarą. Kiaušinius ištriname su cukrumi ir aliejumi. Sudedame varškę ir trintuvo pagalba viską gerai sutriname, kad neliktų varškės gumuliukų.
  • Atskirame inde į pieną suberiame pudingą, kurį gerai išmaišius supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras gaunasi pakankamai skystos konsistencijos.
  • Atsegus kepimo formos dugną, išklojame kepimo popieriumi. Tuomet atvėsusia tešla aplipdome visą kepimo formą - šonus ir dugną Ant tešla padengto dugno dedame uogienės ar uogų ir supilape varškės įdarą.
  • Pyragą pašauname į 170 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame 15 min. Vėliau karštį sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame apie valandą - tol kol įdaras sutvirtės ir pajudinus nebanguos. Po valandos, išjungus orkaitę galima palaikyti apie pusvalandį karštai.
 Skanaus :)

Idėja pasiskolinta iš čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą