2013 m. spalio 19 d.

Keptas jautienos kumpis

Jautienos kumpiui paruošti reikės:
1 kg jautienos kumpio
maltų pipirų
džiovintų prieskoninių žolelių mišinio (mairūno, raudonėlio, kalendros, čiobrelių)
malto imbiero
smulkintų lauro lapų
balzamiko acto
druskos
Iš vakaro jautienos kumpį įtriname pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, maltu imbieru, smulkintais lauro lapais balzamiko actu, ir paliekame šaldytuve, kad šiek tiek pasimarinuotų.
Orkaitę įkaitiname iki 75 laipsnių ir kepame 3 valandas. Po trijų valandų kumpį ištraukiame iš orkaitės, apibarstome druska, uždengiame folija, kad neatvestų kol orkaitė įkais iki 230 laipsnių. Kumpis įkaitintoje orkaitėje kepamas ~ 20 min.
Tik ką iškepto jautienos kumpio geriau iškart nepjauti, kadangi išbėga sultys ir kumpis išsausėja. Kad taip neatsitiktų - uždengti folija ir palaikyti apie pusvalandį.

Tokiu būdu iškeptas kumpis yra labai minkštas ir sultingas :)

Gero apetito!

Idėja pasiskolinta iš čia :)

2 komentarai:

  1. Seilė ir nutįso:) Ar patiko? Priminei man, kad senokai bekepiau kumpį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai patiko :) Šiaip man jautiena asocijuodavosi su kažkuo kietu ir kas lenda tarp dantų :) Tačiau taip iškeptas kumpis gaunasi ypatingai minkštas, sultingas ir labai gardus :)

      Panaikinti