2013 m. lapkričio 3 d.

Naminė Naan duona

Naan duonai reikės:
2 a. š. sausų mielių
1 a. š. cukraus
125 ml vandens
320 - 380 g miltų
0,5 a. š. druskos
60 ml alyvuogių aliejaus
80 ml natūralaus jogurto
1 didelio kiaušinio
truputis sviesto
šviežių priekoninių žolelių
  • Nedideliame inde sumaišome mieles, cukrų ir vandenį. Maišome tol kol mielės pilnai ištirpsta. Paliekame porai minučių, tol kol paviršiuje pradės atsirasti burbuliukai. Tuomet dedame jogurtą, aliejų ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
  • Kitame inde sumaišome miltus su druska. Tuomet į šį miltų ir druskos mišinį pilame prieš tai sumaišytus skystus produktus ir gerai viską išmaišome. Tešla turėtų gautis labai minkšta, svarbu, kad neliptų prie rankų.
  • Tešlą pridengiame rankšluostėlių, padedama kur nors šiltai ir leidžiame pakilti apie 45 min. Kai tešla pakyla, padaliname ją į 8 lygias dalis ir suformuojame rutuliukus. 
  • Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame kuo plonesnius paplotėlius, kurių skersmuo apie 15 cm.
  •  Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų ant vidutinės ugnies, kol paviršiuje pradeda formuotis burbulai ir paplotėlis gražiai pagelsta, tada apverčiame ir kepame taip pat iki gražios gelsvos spalvos.
  • Patiekiame Naan duonelę pateptą lydytu sviestu ir pabarstytą šviežiom prieskoninėm žolelėm (aš naudojau šviežią kalendrą).
Skanaus!

Idėja pasiskolinta iš čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą