2014 m. balandžio 16 d.

Naminiai koldūnai

Koldūnų įdarui paruošti:
700 g naminio faršo (50% kiaulienos ir  50% jautienos)
1 svogūnas
5 v. š. kefyro
2 a. š. džiovinto mairūno (šviežio - nedidelė sauja)
2 a. š. druskos 
1 a. š. maltų pipirų

Tešlai pagaminti reikės:
650 g miltų
1 kiaušinio
300 ml vandens
1 v. š. druskos
  • Pirmiausia reikės pasiruošti tešlą. Iš tešlai gaminti skirtų produktų išminkome gana kietoką masę ir suvynioję ją į maistinę plėvelę. Paliekame valandai ar pusantros bręsti.
  • Įdarui smulkiai supjaustome svogūną (jei turite mėsmalę, tai galima ir sumalti). Dedame smulkintą svogūną į faršą ir gerai sumaišome su kitais produktais skirtais įdarui.
  • Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame tešlą. Labai plonai nereikia - pusantro milimetro pats tas. Su stikline išspaudžiame apskritimus ir formuojame koldūnus.
  • Koldūnus virti 8-10 min. Verdant, galima pagardinti lauro lapais ir pipirais.
Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą