400 g kvietinių miltų
320 g šilto vandens
90 g aliejaus
200 g įvairių sėklų mišinio (linų sėmenys, saulėgražos, sezamo sėklos, avižiniai dribsniai)
2 a.š. sausų mielių
2 a.š. druskos
Visus nurodytus produktus sudedame į dubenį ir užmaišome tešlą.
Paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje (tam naudoju šilto vandens
vonelę).
Ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus iškočiojame kuo plonesnį tešlos
lakštą. Tuomet, peilio ar formelių pagalba, supjaustome norima forma
iškočiotą lakštą. Kepimo popieriumi išklojame skardą ir sudedame ant jos
supjaustytus krekerius. Įjungiame orkaitę, nustačius 200 laipsnių
temperatūrą. Tuo tarpu kol orkaitė kaista, tešla dar truputi kildinama.
Kepame, kol gražiai paruduoja (~20 min).
Gero apetito!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą