2013 m. balandžio 16 d.

Varškės virtinukai

Varškės virtinukams pagaminti reikės:
1 pakelio varškės (180 g)
1 stiklinės miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
mėgstamos uogienės

Iš aukščiau išvardytų produktų išminkome tešlą. Sudedame į dubenį miltus, padarome duobetę, įmušame kiaušinį, sudedame varškę ir įberiame druskos. Minkome tol, kol pasidarys vientisa masė.
Ant stalviršio suformuojame ploną volelį, kurį supjaustome 2 cm ilgio virtinukais.
Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame virtinukus. Kai virtinukai iškyla į paviršių,  paverdame dar 5 minutes.
Išvirtus varškės virtinukus paskaniname mėgstama uogiene.

Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą