Per draugo gimtadienį pirmą kartą teko paragauti puikaus skonio, tokio tipo varškės pyrago. Paklaidžiojus interneto platybėse kažką panašaus pavyko aptikti. Šiek tiek patobulinta, šio pyrago versija :)
Varškės pyrago tešlai reikės:
150 g svieto
120 g cukraus
320 g miltų
2 kaušinių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Varškės įdarui reikės:
4 kiaušinių
200 g cukraus
800 g liesos varškės
200 ml pieno
2 v. š. aliejaus
2 v. š. aliejaus
1 pakelis vanilinio pudingo
1 pakelis grietinėlės skonio pudingo
rūgštesnės uogienės arba šviežių ar šaldytų uogų
- Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais, miltais su kepimo milteliais ir padedame atvėsti į šaldytuvą, kad būtų galima aplipinti kepimo formos kraštus.
- Kol tešla vėsta pasigaminame varškės įdarą. Kiaušinius ištriname su cukrumi ir aliejumi. Sudedame varškę ir trintuvo pagalba viską gerai sutriname, kad neliktų varškės gumuliukų.
- Atskirame inde į pieną suberiame pudingą, kurį gerai išmaišius supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras gaunasi pakankamai skystos konsistencijos.
- Atsegus kepimo formos dugną, išklojame kepimo popieriumi. Tuomet atvėsusia tešla aplipdome visą kepimo formą - šonus ir dugną Ant tešla padengto dugno dedame uogienės ar uogų ir supilape varškės įdarą.
- Pyragą pašauname į 170 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame 15 min. Vėliau karštį sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame apie valandą - tol kol įdaras sutvirtės ir pajudinus nebanguos. Po valandos, išjungus orkaitę galima palaikyti apie pusvalandį karštai.
Idėja pasiskolinta iš čia :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą